fredag 23 mars 2007 - bio och middag

Jag ska träffa Mia i kväll och gå på bio och efter bion så bjuder hon på middag hemma hos sig. Det ska bli mycket trevligt. Vi ska se filmen "Nina Frisk", jag vet ingenting om den mer än att jag gillade Masjävlar som var regissörens förra film. Jag tycker det är roligt att det börjar komma fler filmer regisserade av kvinnor och denna är en sådan. :-)
Jag håller på att färga håret med henna, så just nu försöker jag fördriva tiden tills det är dags att skölja ur smeten så jag kan klä på mig och börja dagen. Jag har suttit och mailat  och läst på min maillista och gläder mig åt alla trevlig människor som finns på den. Det är så mycket omtänksamhet och värme på den listan.

H är ledig i dag och i helgen, så vi ska åka ut till Björsund mellan lördag och söndag. Jag är nyfiken på om blåsipporna har kommit upp där ute, det brukar vara helt blått av blåsippor i backen utanför huset. Vi ska också mäta upp hur mycket vi ska inhägna av tomten, vi planerar att sätta upp fårstängsel för att hålla Kajsa kvar på tomten. Helst skulle vi naturligtvis vilja inhägna alltihop, men det finns det inte skuggan av en chans att vi har råd med. Nu ska vi bara ta ett mindre område och bara det kommer dra iväg upp mot 4000 kronor. Vi var och kollade på staketstolpar i går, fårstängslet sa vi beställa på internet. Vi tänkte sätta upp lappar om att vi vill köpa begagnat fårstängsel ute i Björsund också, det kan ju vara så att någon har ett som de inte använder.

Dags att skölja ur hennan ur håret och jag hoppas verkligen att det blir någon skillnad och syns.

Tisdag 20 mars 2007 - humörväxlingar

Jag var så arg hela dagen igår. Vet inte riktigt vad som flög i mig, men jag beskrev det i mail som så här;

// Jag har verkligen vaknat på fel sidan i dag... eller så borde jag inte ha vaknat alls utan sovit vidare i några timmar till. Jag är så lättretlig och förbannad att jag knappt håller samman. Bara för att späda på det hela så har H har en ledig dag och är hemma och det är tillräckligt för att få sig en släng av mitt dåliga humör.

Jag har varit och storhandlat på Lidl. Jag hatar att handla på Lidl om jag måste handla mer än typ fem saker, det är så oorganiserat och knöligt i kassan. Ändå blir det att jag åker dit för att handla för det 1. är billigt 2. har bra frukt och grönt. så jag borde inte bli arg på Lidl utan på mig själv som åker just dit när jag vet att jag avskyr stället. Väl hemma var jag riktigt irriterad eftersom allt var så förbannat tungt och knöligt att få ur bilen och jag svor över H som "hatar" att handla och som vägrar följa med, ringde upp till lägenheten och fick honom att komma och hjälpa mig att bära upp alla kassar från bilen, och när han säger: "vad bra att du har handlat älskling" så fräser jag "ja det är väl tur att någon gör det", med gnällkärringröst och börjar surt plocka upp ut kassarna och smälla i köksskåpen.

H höll tyst och packade upp och gjorde sedan i ordning espresso till mig och sa att han nog tyckte att det var bäst att jag satt mig och vilade ett tag. suck. Då blev jag arg på det också, fast han bara är omtänksam. Det är nästan så jag önskar att han någon gång blev riktigt förbannad tillbaks och "satte mig på plats", men H är inte sådan.

Jag bad om ursäkt efter ett tag, men det kom motvilligt och jag är fortfarande irriterad. Inte på H utan på allt. Att solen tittar in och skiner mig i ögonen, att jag fryser men inte "orkar" hämta en tröja, över att jag inte kan ta mig samman och slita mig från datorn, över att Kajsa är gnällig och vill gå ut och gå långa promenader...över.... tja säg någonting jag inte är irriterad på.

Vissa dagar ska man helt enkelt inte gå upp. //

I dag känns det som tur är mycket bättre, känner mig riktigt harmonisk! Jag bakade kakor igår kväll, jag behövde något att lägga energi på och jag hade en recept på viktväktarkakor i en ny kokbok som jag ville prova. Naturligtvis hittade jag massor av saker att irritera mig på även under tillverkningen av kaksmet, som varför vi inte har en elektrisk visp, nu tog det evigheter att vispa äggvitor till vitt skum för hand eller varför det ska vara omöjligt att hantera kakao utan att sprida ut den över köksbänkar och golv.
I receptet stod det att det skulle ta cirka 30 minuter att färdigställa kakorna medan jag höll på i närmare två timmar, men hur som haver så blev det choklad "cookies" med hackad choklad på till slut, väldigt goda blev dom också. :-)
Det känns lite surt att jag bara kan äta en kaka till kaffet och helst inte ens varje dag, men å andra sidan så kanske det får mig att njuta lite extra av dem.
Jag har suttit nu på morgonen och tittat ut en matberedare som jag vill ha... eller rättare sagt ska ha så fort plånboken tillåter. Vi hade ju en liten en som gick sönder mitt i tillverkningen av julgodis och har inte haft råd att ersätta den ännu. Det blir lite lättare att hacka och vispa med en sådan.

I dag börjar konståknings VM, så jag vet vad jag ska göra resten av dagen.




Söndag 18 mars 2007 - fastnat vid datorn

Jag får absolut ingenting gjort i dag, jag har fastnat framför datorn. Jag kollar mail, skriver lite svar, surfar lite på olika nyhetssidor, kollar mina maillistor, läser lite olika bloggar, surfar lite på saker jag vill köpa, kollar mina listor. Suck. Nu har nästan hela dagen gått och jag sitter fortfarande framför datorn.
Lyckades slita mig ut för att gå en promenad med Kajsa och tänkte medan jag var ute och gick att jag INTE skulle sätta mig vid datorn igen när jag kom hem utan lägga mig i soffan med min bok... men det blev datorn i alla fall. Nu har jag gjort en stort glas med kaffe latte och accepterat faktum, jag sitter framför datorn, det är en dator dag, inget mer med det. Allt annat jag vill/borde/måste göra får vänta till en annan dag.

H har jobbat i dag och kom nyss hem, han har fått jobb på ett ställe till nu och jobbar väldigt mycket, han är nog uppe i heltid, vilket är enormt bra. Sommarvik. är också fixat, han kommer vara här i Nyfors under sommaren, på heltid. Bra bra.
Jag kommer förmodligen vara rätt mycket i Björsund, men jag ska se till att hämta ut H dit då och då så han inte hinner glömma att han har fru, hund och sommarstuga.

Jag ska på två bröllop i sommar. :-) Ett den 14 juli då Jimmie och hans Jenny gifter sig och ett den 7 juli när min kompis A-M gifter sig. Ser fram emot bägge två bröllopen. Det ska bli kul att träffa alla "rövare" från min journalistklass på A-M: bröllop och på Jimmies bröllop blir det kul att träffa alla H:s gamla kompisar, som jag inte träffat sedan vårt eget bröllop och då hann vi inte umgås eller prata något.
Jag hoppas också att jag hunnit gå ner lite i vikt till dess så att det kommer att kännas kul att klä upp sig, har jag tur kanske jag kan komma i någon av mina "fina" klänningar och inte tälten jag roat mig i dom sista två åren.

Jag sitter annars och drömmer om en sista minuten-resa. Min syster ska åka till Kreta i år igen och jag är avundsjuk. Jag skulle vilja resa någonstans med H, det var så länge sedan bara han och jag var i väg, hade jag haft mer pengar skulle jag ha velat köpa en resa till honom när han fyller 30 år i augusti, men tyvärr har vi ju inte den ekonomin längre. Det är alltid en massa "tråksaker" som måste inhandlas när pengar finns, som nu ett staket till Björsund så inte skruttan rymmer iväg och blir överkörd. Plus en matberedare så att jag slipper få ont i händer och handleder när jag ska hacka och skiva grönsaker och potatis, en vedklyv och motorsåg till landet så att jag sakta med säkert kan börja fylla på vedboden igen. Plus en gräsröjnings-maskin så jag kan hålla busksnåren borta från tomten osv. osv. Listan kan göras precis hur långt som helst. Inte att förglömma att vi måste spara pengar på hög för att ha som kontantinsats när vi ska låna pengar till husbygge någon gång i framtiden. Just nu skulle vi kanske kunna gå in med 3000 kr kontant, inte särskilt mycket att skryta med. :-(

Men för utom allt detta så vill jag i alla fall åka på en sista minuten. Ska försöka stoppa undan några hundralappar då och då och hålla utkik där i augusti/september då priserna brukar sjunka rejält.

I kväll ska jag äta grillad kyckling medan H festar på pizza, vi ska kolla på vår sista hyrda dvd-film, tror det var en komedi för ovanlighetens skull.

Fredag 16 mars 07 - skönt med fredag

Är det inte märkligt att jag som sjukskriven (sjukpensionär) på heltid ändå alltid uppskattar fredagar mer än andra dagar? Det känns alltid extra lyxigt med fredag, helt oberoende om H ska vara ledig eller jobba. Visst är det extra trevligt om H är ledig men fredagskänslan finns där oavsett.
I dag hyrde vi film när H slutade jobbet. Det blev (suprise) några skräckisar. Vi såg ju Saw 1 och 2 för några veckor sedan och nu när Saw 3 har kommit ut så var ju den given. Vi handlade även lite lyxig fredagsmat, fläskfilé och pommes till H som kompletterade med vitlökssmör och bearneissås, jag fick göra min vanliga bantarvariant med potatis/lök/purjolök/buljong i mikro, vilket är mycket godare än vad den där trista beskrivningen vill påskina, samt broccoli och tomat gratinerad i ugn. Lightläsk att dricka till och en supergod fruktsallad till efterrätt. :-)
En film blev det innan vi blev tvungen att göra avbrott för Let´s dance som jag inte vill missa, jag blir så glad av det programmet och tycker verkligen att det är kul att titta på när de dansar, jag känner mig extremt medelålders men det kan ändå inte hejda mig från att sitta och småmysa i soffan medan programmet varar. H vägrar titta på det med mig hur mycket jag än tjatar, han spelar hellre spel med sina internet-polare.

H ska jobba både imorgon och på lördag så jag ska roa mig på egen hand, vilket jag ju är rätt så bra på. Imorgon planerar jag promenad i kronskogen med Kajsa och sedan soffan med en bok. Jag har lånat en Liv Ullman på biblioteket , snabblån, så jag måste läsa ut den de närmaste dagarna.

I dag har jag varit till Allergimottagningen och gjort ett pricktest för att kolla upp min fiskallergi. Varken fisk eller skaldjur gav något utslag, men sjuksköterskan förklarade att jag kan vara överkänslig och få en lika stark reaktion av det som av en allergi, men jag ska tillbaka vid ett senare tillfälle och träffa en läkare och ta ett blodprov, tydligen kan man utläsa matallergier ur blodprovet.
Jag reagerade starkt på hästar och hundar. När sjuksyrran fick reda på att jag har hund tyckte hon att det var väldigt dumt, hon sa "vi uppmanar inte våra patienter att avliva sina husdjur, men vi rekommenderar starkt att man tar bort dem." Som om jag någonsin skulle komma på tanken att göra mig av med Kajsa? Nej, det existerar inte. Dessutom har jag blivit mycket bättre i min allergi över lag sedan vi skaffade Kajsa. Jag tål andra hundar bättre och har även lättare för katt och kvalster numera. Sjuksystern hävdade ändå att min hundallergi triggar mitt immunförsvar och är orsaken till nya allergier. Hm.  Då må jag vara fisk och skaldjursallergiker då, Kajsa stannar.
Det där om immunförsvaret känns inte heller riktigt eftersom jag åren innan vi skaffade Kajsa var konstant sjuk och åkte på den ena infektionen efter den andra precis hela tiden och åt cirka 10-15 kurer penicillin per år, till nu när jag inte haft en infektion på evigheter. När jag blivit förkyld sista tiden så har jag varit frisk efter en vecka jämfört med förr då jag osvikligt fick en påföljds infektion och kunde vara utslagen månader i sträck.

Jaha, annars gå mina tankar till Claes och hans mamma, det känns som har de har det extremt jobbigt just nu.
Som vanligt känner jag mig så hjälplös när mina vänner går igenom tuffa perioder och livskriser, vad ska jag göra?
Jag har skrivit lite mail till honom och i dag pratad vi i telefon ett tag, skönt att höra hans röst. Mer kan jag inte göra i nuläget.

Björsund torsdag den 8 mars 2007 - kvinnodagen

Kajsa och jag är kvar i stugan, känns som jag har varit här i en evighet nu, men jag ska trots det stanna till nästa vecka. Jag var på väg att åka hem i går för att träffa H, duscha och kolla mail, men innan jag skulle åka ringde H och berättade att flera av hans vårdtagare var sjuka i vinterkräksjukan och att han varit tvungen att hjälpa dem att "städa upp", med andra ord är han med all säkerhet smittbärare och jag har absolut ingen lust att bli smittad, så jag stannar här i "säkerhet". :-) Så i stället åkte jag in till Strängnäs och handlade, det går fortfarande bra att banta så länge jag har frukt och grönsaker till hands och nu började det sina i fruktskålen. Strängnäs är inte lika mysigt på vintern som på sommaren och igår var det riktigt ruskväder, det regnade kallt grått regn och var dimmigt. Blev blöt om fötterna bara av att gå till och från bilen eftersom alla snö håller på att smälta bort så att man konstant vadar i stora vattenpölar. Jag höll mig därför inomhus i Strängnäs och kollade i affärer och sörjde över at jag inte hade råd att shoppa. Tittade på vackra blommor som jag ville köpa med mig hem till stugan och valde mellan att lägga 40 kr på en bukett tulpaner eller att köpa en bok på bokrean. bestämde mig för en bok eftersom jag hittade en Elizabeth George som jag inte hade läst, väl hemma upptäckte jag dock att jag hade lyssnat på den som talbok för bara någon månad sedan och köpet kändes dumt, skulle med andra ord ha köpt tulpaner istället. Fast nu har jag en fin ny bok att ge bort som present till någon, det är också bra.

Grannen J är här ute nu. Hon kom ut i förrgår. Jag har fortfarande väldigt svårt att umgås med henne, ibland går det väldigt bra och andra gånger känns det enormt krystat. Vet inte vart jag har henne och det är tröttsamt. Hur som helst bjöd hon mig på lunch igår och det var trevligt. Hon hade tänkt bjuda på färsk lax med ris och bönröra, vilket hade varit suveränt gott, men jag kan ju inte äta lax numera så jag fick nöja mig med ris och vegetarisk bönröra, vilken var supergod, så jag kan inte klaga, men vad svårt det är att vänja sig vi att inte äta fisk. Jag börjar inse att jag åt mycket mer fisk än jag tänkte på. Till exempel åt jag cirka 3 förpackningar makrill i tomatsås i veckan, gjorde ofta pasta med tonfisksås och så förstås "vanlig" fisk i alla form. På sommaren har jag alltid ätit sill ofta och även köpt rökt eller gravad lax och ätit med potatissallad eller en grönsallad. Nu måste jag tänka om och hitta goda och enkla rätter med kött och det känns klurigt. Helst ska det inte bli så dyrt heller. Tur att jag varit vegetarian och kan komma på många goda vegetariska rätter att variera med. Ikväll blir det grillad kyckling med sallad till middag, lite vardagslyx.

Kvinnodagen i dag. Jag ska inte fira på något särskilt sätt, kanske vara extra nöjd över att jag är just kvinna. Planen för dagen är att gå på en promenad med Kajsa i duggregnet och sedan brodera lite. I kväll är jag bjuden till vår andra granne, Nina för att fika. Jag har större umgänge här ute än i stan.

Överst på min "vill ha" lista just nu står en staket som inhägnar tomten så att Kajsa inte kan rymma, vilket hon nu gör cirka en gång varannan dag. Det är så otroligt tröttsamt, hon passar på när jag ska på dass eller gå för att hämta ved... och hon smiter verkligen, hon vet att hon är olydig och inte FÅR dra iväg som en pil, men det struntar hon i. Jag försöker hålla henne kopplad hela tiden eller sätta fast henne i hennes löplina på gården, men hon hittar sina tillfällen. 10-15 minuter senare kommer hon tillbaka, mycket nöjd med sig själv och viftar glatt på svansen och vägrar förstå varför jag är arg.
Nummer två på listan är ett par gummistövlar. Jag köpte ju ett par nya för inte ene ett år sedan på coop forum som spruckit längs hela stöveln, både höger och vänster stövel, med andra ord är de nu helt oanvändbara. Här ute är det nästan ett måste med gummistövlar, allra helst nu när det är så otroligt mycket vatten överallt.
Det känns att det håller på att bli vår, fåglarna kvittrar och solen (när den nu tittar fram) är varm. Det luktar så där härligt friskt ute. Så trots att det ligger rätt mycket snö kvar så är våren här. Underbart.

Jag har gått en riktig promenad varje dag. I skogen eller efter vägen, varit bort till Ekbacken och låtit Kajsa springa fritt. Det är skönt att ha ork att promenera varje dag, det är inte heller alla dagar som jag måste sova en stund mitt på dagen, vilket annars har blivit en vana vinterhalvåret. Så det känns som min kropp är på väg åt rätt håll.
Jag har haft ett par dagar här ute då jag varit helt slut och gått och lagt mig direkt efter frukost och sovit nästan hela dagen, men så kommer det kanske alltid att vara.

söndag 4 mars 2007 - vart är jag på väg?

Jag har inte skrivit så flitigt på bloggen den sista tiden, jag har inte riktigt kunnat bestämma mig vad jag vill ha bloggen till, hur den ska utformas och vilken riktning den ska ha. Jag tror att jag fått lite prestationsångest när jag läst andra boggar på nätet som alla har gemensamt att de är bättre skriva, med roligt och satiriskt innehåll, fullt av åsikter och vardagshändelser med både aktuellt och samhällskritiskt material. Det är så jag önskar att jag kunde skriva på min blogg. Mitt skrivsätt kan på intet sätt mäta sig med dessa, vilket på sätt och vis ger mig mindervärdeskomplex. Vad fyller min blogg för funktion, ingen alls! Det är bara tråkiga vardagsnoteringar som jag förut skrev privat i en dagbok men nu har valt att föra öppet via internet. Till vems intresse? Från början hade jag en tanke om att bloggen skulle inrikta sig på fibromyalgi och kanske kunna vara en stöd för andra med fibromyalgidiagnos, men samtidigt har jag under den tid som gått sedan jag började skriva känt att jag inte har lust att älta just sjukdom, jag är så trött på det. Jag har heller inte gjort något särskilt för att profilera mig på något sätt, om jag bestämt mig för en fibromyalgi-blogg så skulle bloggen i alla fall ha en mening, men då borde jag sätta mig och länka till olika fibro-sidor och strukturera upp den lite, vilket jag inte har lust med. Så tillbaka till ruta ett.

Just nu flyter min blogg omkring utan att handla om någonting samtidigt som jag skulle kunna lägga in favoritböcker, inlägg om bra filmer, saker jag sett på tv. Men istället blir det bara små trista dagboksanteckningar, så jag har ägnat några dagar i stugan på att fundera på om jag vill fortsätta bloggen så eller om det är dags att lägga ner den.

Jag har kommit fram till (tror jag, än så länge) att jag ska finas kvar ett tag till och att jag ska fortsätta i samma stil som jag gör. Det fyller fortfarande en slags funktion för MIG, att skriva ner lite tankar om ingenting och veta att andra människor kan läsa, även om jag nog inte tillför så särskilt mycket i det stora hela. Jag tror att det mest är mina närmaste vänner som har intresse av att läsa mina rader och eftersom jag är dålig på att höra av mig så kan jag gärna bjuda på dessa små betraktelser av mitt relativt intetsägande vardagsliv.

Så med andra ord, jag fortsätter.

Jag har varit ute i stugan i nästan en vecka nu. I dag har jag storstädat hela stugan och dammsugit, skurat golv och lister, dammat och torkat alla ytor och skakat alla mattor och täcken. Det känns underbart att ha det rent och snyggt omkring sig, hittills har jag inte haft ork att ta itu med det utan har hasat runt bland dammtussar och skräp från veden, försökt att inte se alla fläckar på golven och smutsen som legat som i ett tunt täcke på möblerna. Nu är här rent. Jag har tänt en massa värmeljus omkring mig och varit ut och plockat lite grangrenar från trädgården som jag smyckat med röda band. Det finns ju tyvärr inga blommor eller annat snyggt att ta ur trädgården. Vid nästa stadsbesök ska jag köpa med mig en bukett tulpaner hit ut.

I fredags var jag in till stan och lämnade Kajsa hos H eftersom jag skulle träffa Lasse och äta lunch. Det var enormt trevligt att träffa Lasse. (Det är ett och ett halvt år sedan sist) Vi åt sushi till lunch eftersom jag trodde att jag skulle klara av lax. Ville inte tro att det är så illa att jag inte kan äta någon sorts fisk alls. Fel visade det sig natten mellan fredag och lördag, men denna gång hade jag kortison och tavegyl hemma, så jag klarade av allergireaktionen hyfsat. Men jag kommer aldrig äta fisk igen. Inte någon fisk. Aldrig mer!
Lasse och jag pratade om böcker och tipsade varandra om olika favoritböcker som vi tyckte att den andra skulle läsa, så nu har jag ett par bra tips och ska leta på biblioteket nästa gång jag är där. Tiden sprang iväg och vi flyttade över till ett fik med en kopp kaffelatte. Där fortsatte diskussionen och vi gick över till favoritfilmer och politik. Vid halv fem kastade jag en blick på klockan och insåg att parkeringstiden gått ut för länge sedan så vi var tvungna att avbryta och fylla på i parkeringsmätaren. Vi tog en sväng på stan för att kolla bokrean innan jag skjutsade Lasse hem till hans föräldrar och fortsatte hem till H.
Kajsa och jag åkte ut till landet igen och jag tillbringade kvällen med Lets Dance en flaska vin och lite broderi. Klockan ett när jag hade gått och lagt mig och precis skulle somna så satt allergireaktionen efter laxen igång och jag svullnade upp i halsen och fick utslag över hela kroppen, det kändes som skinnet skulle brinna upp, det kliade så fruktansvärt. Jag följde läkarens ordination av medicin vid allergichock och vid fyra kunde jag äntligen gå och lägga mig och sova. I går var jag seg hela dagen och hade fortfarande utslag och var svullen i ansiktet. Som tur var så fick jag hjälp med Kajsa av grannarna som var ut med henne på promenad två gånger. Dagen tillbringade jag framför tv:n alltför sliten för att brodera och utan lust till någonting. Tv 4 fakta hade medicinprogram hela dagen så jag trivdes rätt bra framför tv:n. SVT hade en temakväll om tro som jag tittade på. Väldigt intressant. Jag har aldrig varit gladare över att jag gått ur svenska kyrkan som när jag tittade på dessa galenskaper. Kristen tro som ska vara en grundsyn med kärlek och respekt är ju rena galenskapen. Inte undra på att det uppstår krig. Kvällen avslutades med en dokumentär som hette Jesus Camp och som visade hur små barn indoktrinerades med att abort borde förbjudas och att USA (som naturligtvis var hemvist för denna dokumentär om evangelister) skulle bli den kristna nationen med rätt att hävda sin storhet och utrota alla andra trosriktningar. Små barn som propagerade för krig. Små barn som får lära sig att gud skapat världen och att big bang aldrig existerat. Som tror på fullt allvar att människan kommer från gud och inte på evolutionsteorin att vi härstammar från djuren. Jag blev helt matt. Jag messade H och fick honom att titta på dokumentären där hemma och så messade vi hela tiden små kommentarer till varandra... också ett sätt att umgås. :-)

Till något helt annat. Clas, älskade vännen Claes mamma har fått leukemi. Detta har funnits i mina tankar varje dag. Jag tycker att det är så fruktansvärt orättvist. Claes står sin mamma så nära, hans pappa dog när han var ung och jag tycker inte att det är rätt att han ska behöva gå igenom detta med sin mamma också. Claes har börjat skriva en blogg som den som är intresserad av kan läsa här.
Jag vet inte riktigt hur Claes mår eller hur hans mamma mår heller för den delen, men jag tror att det är mycket att ta in och att känslorna är rätt omvälvande. Jag önskar att det fanns något mer konkret att göra än att skicka små sms och mail. Jag hoppas att Claes endera kan komma och hälsa på oss eller att H och jag kan ta oss till honom för han måste få veta att han har vänner att luta sig mot. Vet att han har alla sina bra vänner i Stockholm som stöttar honom också och tur är det. Vännerna kan aldrig bli för många när livet är tungt. Jag hade aldrig kommit igenom chocken med sjukdom/fibro och lång sjukskrivning utan älsklings H, Claes, Nilla, Sofia och alla andra som funnits där och stöttat mig. Min syster var och är ett enormt stöd. Till och med mamma och pappa har hjälpt mig att komma vidare. Fast konstigt nog är det lilla skruttvovven Kajsa som hjälp mig allra mest. Hon tillför så mycket livsglädje och ser till att jag kommer ut på promenad flera gånger om dagen. Jag bara måste bli glad när jag ser henne skutta omkring så full av liv och så lycklig bara av att vara.

Nu ska jag sätta mig och brodera ett par timmar innan läggdags. Jag broderar fortfarande på min tavla "Royal Holiday, a christmas queen". Ett riktigt riktigt roligt broderi med pärlor och guld och koppartråd att brodera med. Små små stygn som gör att det känns som jag skapar ett riktigt konstverk. Det tar enormt mycket tid att komma någonstans och jag tror inte ens jag kan uppskatta hur många timmar som jag hittills har lagt ner på detta, men nog är det flera hundra om inte tusen. Vackert blir det trots allt och det är så roligt att sy att jag när denna är klar kommer fortsätta med några andra broderier jag tittat ut. Då blir det keltiska jungfrur i medeltidsstil. Samma små stygn med pärlbroderier och vackra färger. Trodde aldrig att jag skulle fastna för att brodera, men att sitta här i tystnaden och sy och lyssna på talbok känns som en ypperlig sysselsättning. Visst vore det ännu bättre om jag kunde få betalt för det också, men det kanske är därför jag har pension, för att kunna brodera hela dagarna. :-)

RSS 2.0